Πιλάφι με μανιτάρια και κοτόπουλο
Πιλάφι με μανιτάρια και κοτόπουλο
Υλικά
- 2 φλιτζάνια ρύζι τύπου Καρολίνα
- 5 φλιτζάνια ζωµό κοτόπουλου
- 2 φλιτζάνια βρασµένο στήθος κοτόπουλου σε µπουκιές ή περίσσευµα από ψητό κοτόπουλο
- 1/2 φλιτζάνι κρασί άσπρο
- 2 φλιτζάνια µανιταράκια κονσέρβας
- 4-5 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
Για γαρνίρισμα: αυγά σφιχτά, κάπαρη
Συνταγή
Στραγγίζουµε τα µανιτάρια, τα ξεπλένουµε σε µπόλικο νερό και τα σοτάρουµε σε 2 κουταλιές βούτυρο. Τα σβήνουµε µε το κρασί και τα αφήνουµε να περιµένουν. Σε µια κατσαρόλα βράζουµε το ζωµό µαζί µε το υπόλοιπο βούτυρο. Όταν πάρει βράση, ρίχνουµε το ρύζι, χαµηλώνουµε τη φωτιά, σκεπάζουµε την κατσαρόλα και σιγοβράζουµε για 20 λεπτά περίπου, µέχρι να απορροφηθεί το υγρό και να γίνουν τρύπες στην επιφάνεια του ρυζιού.
Ρίχνουµε το κοτόπουλο µέσα στο σκεύος των µανιταριών και ανακατεύουµε. Αδειάζουµε το µίγµα µέσα στο ρύζι και ανακατεύουµε απαλά να πάει παντού. Τοποθετούµε το ρύζι µας µέσα σε φόρµα. Αναποδογυρίζουµε σε πιατέλα και γαρνίρουµε µε τα αυγά µε τη κάπαρη.
Ρίχνουµε το κοτόπουλο µέσα στο σκεύος των µανιταριών και ανακατεύουµε. Αδειάζουµε το µίγµα µέσα στο ρύζι και ανακατεύουµε απαλά να πάει παντού. Τοποθετούµε το ρύζι µας µέσα σε φόρµα. Αναποδογυρίζουµε σε πιατέλα και γαρνίρουµε µε τα αυγά µε τη κάπαρη.