Χοιρινό πιλάφι με καρότο


Χοιρινό πιλάφι με καρότο

Χοιρινό πιλάφι με καρότο
Υλικά

  • 1 κιλό κρέας χοιρινό
  • 5 καρότα
  • 2 κρεµµύδια
  • λάδι
  • βούτυρο
  • 3 φλιτζ. ρύζι
  • 6 φλιτζ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη 1
  • κουταλιά ντοµατοπελτές


Συνταγή

Κόβετε το κρέας σε µικρά κοµµάτια που πλένετε και στραγγίζετε. Τρίβετε τα καρότα σε πιάτο και χωριστά τα κρεµµύδια. Καίτε στην κατσαρόλα το βούτυρο µε το λάδι και ροδίζετε τα κρεµµύδια. Βάζετε και τα κοµµάτια το κρέας που επίσης ροδοκοκκινίζετε. Προσθέτετε τον πελτέ, λιωµένο σε 1 φλιτζ. νερό, τα καρότα, την ρίγανη, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το φαγητό σε χαµηλή φωτιά να ψηθεί το κρέας.

Βγάζετε το κρέας σε πιάτο, µετράτε και ρίχνετε στην κατσαρόλα 6 φλιτζ. Νερό, αλατοπιπερώνετε και αφού πάρει βράση προσθέτετε το ρύζι Ανακατεύετε και αφήνετε να ψηθεί και να απορροφήσει το νερό του. Τακτοποιήτε τα κοµµάτια το κρέας πάνω στο ρύζι, σκεπάζετε µε καθαρή πετσέτα και µε το καπάκι, αφήνετε να σταθεί λίγο και σερβίρετε.