Μπισκότα αμυγδάλου
Μπισκότα αμυγδάλου
Γίνονται: 40 κομμάτια
- 1 κουτ. αλεύρι για όλες τις xρήσεις
- 1 κουτ. κορν φλάουρ
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 160 γρ. ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 100 γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα
- 2 ασπράδια αυγών
- ζάχαρη άχνη
Σκεπάζετε μεγάλο ταψί με χαρτί ψησίματος. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το κορν φλάουρ σε μπολ. Ανακατεύετε με την κανέλα και τη μισή ζάχαρη και προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και τα αμύγδαλα. Σε μπολ χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε σιγά - σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη, χτυπώντας συνέχεια, ώσπου να πήξει το μίγμα και να διαλυθεί η ζάχαρη. Με κουτάλι αδειάζετε τη μαρέγκα στο μίγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε, να ενωθούν.
Με ελαφρά λαδωμένα ή βρεγμένα χέρια πλάθετε μπαλάκια από το μίγμα (2 κουταλάκια του γλυκού το καθένα) και τα αραδιάζετε στο ταψί. Αφήνετε στην άκρη για 1 ώρα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Πασπαλίζετε τα μmσκότα με τη ζάχαρη άχνη και τα ψήνετε για 15-20 λεπτά ή ώσπου να γίνουν τραγανά. Μεταφέρετε σε σχάρα, να κρυώσουν, βάζετε σε πιατέλα και σερβίρετε.
Με ελαφρά λαδωμένα ή βρεγμένα χέρια πλάθετε μπαλάκια από το μίγμα (2 κουταλάκια του γλυκού το καθένα) και τα αραδιάζετε στο ταψί. Αφήνετε στην άκρη για 1 ώρα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Πασπαλίζετε τα μmσκότα με τη ζάχαρη άχνη και τα ψήνετε για 15-20 λεπτά ή ώσπου να γίνουν τραγανά. Μεταφέρετε σε σχάρα, να κρυώσουν, βάζετε σε πιατέλα και σερβίρετε.