Κουλουράκια πορτοκαλιού

Κουλουράκια πορτοκαλιού
Μερίδες: 12 κομμάτια
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αυγά
- 185 γρ. βούτυρο λιωμένο και κρύο
- 185 γρ. ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
-
Ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Κοσκινίζετε το αλεύρι 3 φορές και το αφήνετε να πέσει μέσα σε μπολ (Αυτή η διαδικασία κάνει τα μπισκότα να γίνουν πιο αφράτα.) Ανακατεύετε τα αυγά με τη ζάχαρη σε πυρίμαχο μπολ και βάζετε επάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Χτυπάτε με σύρμα, ώσπου το μίγμα να ασπρίσει και να πήξει. Βγάζετε από τη φωτιά και συνεχίζετε το χτύπημα, ώσπου το μίγμα να κρυώσει και να φουσκώσει.
Προσθέτετε το αλεύρι, το βούτυρο και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε ελαφρά για να μην ξεφουσκώσει το μίγμα. Μοιράζετε το μίγμα σε βουτυρωμένα φορμάκια μακρόστενα ή άλλου σχήματος και ψήνετε για 12-15 λεπτά, να πάρουν ελαφρύ «χρώμα». Τα βγάζετε προσεκτικά από τα φορμάκια και τα αφήνετε σε σχάρα, να κρυώσουν. Τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και τα σερβίρετε ή τα διατηρείτε σε αεροστεγές δοχείο για 1-2 εβδομάδες.