Τσουρεκάκι με σταφίδες


Τσουρεκάκι με σταφίδες

Τσουρεκάκι με σταφίδες
Γίνονται: 14 κομμάτια

  • 650 γρ. αλεύρι για όλες τις xρήσεις
  • 75 γρ. βούτυρο σε κύβoυς
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 4 κουτ. ζάχαρη
  • 225 γρ. σταφίδες
  • 325 γρ. γάλα χλιαρό
  • 2 αυγά


ΓΛΑΣΟ

  • 75 γρ. αλεύρι για όλες τις xρήσεις
  • 4 κουτ. γάλα


ΣΙΡΟΠΙ

  • 2 κουτ. ζάχαρη
  • 6 κουτ. νερό

 

Βάζετε σε μπολ το αλεύρι μαζί με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το βούτυρο και ανακατεύετε, να γίνουν τρίμματα. Προσθέτετε τη μαγιά, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη και τις σταφίδες. Ανακατεύετε και κάνετε μία γούβα στο κέντρο. Σε άλλο μπολ χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και το ρίχνετε στο μίγμα με το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε τη ζύμη σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνετε για 10 λεπτά. Τη βάζετε σε βουτυρωμένο μπολ, σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και αφήνετε σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά. Τη βγάζετε από το μπολ και ζυμώνετε πάλι. Τη χωρίζετε σε 14 κομμάτια και πλάθετε στρογγυλά τσουρεκάκια. Τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί με απόσταση το ένα από το άλλο. Τα mέζετε ελαφρά, να πλατύvoυν. Με μαχαίρι τα χαράζετε σταυρωτά.

Ετοιμάζετε το γλάσο: Χτυπάτε καλά το αλεύρι και το γάλα και γεμίζετε με το μίγμα τις σταυρωτές χαρακιές, που έχετε κάνει στα τσουρεκάκια. Σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και αφήνετε για 45 λεπτά, να φουσκώσουν. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Μόλις τα τσουρεκάκια φουσκώσουν, τα βάζετε στον φούρνο και τα ψήνετε για 15-20 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν.

Ετοιμάζετε το σιρόπι:
Βάζετε το νερό και τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι και ζεσταίνετε, να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνετε να βράσουν για 1-2 λεπτά, να γίνουν ελαφρύ σιρόπι. Αλείφετε τα ζεστά τσουρεκάκια, αφήνετε να κρυώσουν και σερβίρετε.