Ρολό σοκολάτας με βύσσινα


Ρολό σοκολάτας με βύσσινα

Ρολό σοκολάτας με βύσσινα
Μερίδες: 6

  •   150 γρ. κουβερτούρα
  • 4 μεγάλα αυγά χωρισμένα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. κακάο σε σκόνη
  • 425 γρ. βύσσινα σε σιρόπι καλά στραγγισμένα
  • 2 κoυτ. λικέρ βύσσινο
  • 285 γρ. σαντιγί με φυτικά λιπαρά

 

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε και σκεπάζετε με χαρτί ψησίματος μακρόστενο ταψί (28Χ38 εκ.) Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπολ επάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Την αφήνετε να κρυώσει ελαφρά. Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη, ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Σε χωριστό μπολ χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ανακατεύετε την κουβερτούρα με το μίγμα των αυγών και προσθέτετε και τη μαρέγκα. (Είναι σωστό να ρίχνετε τη μαρέγκα κουταλιά - κουταλιά για να μην «κόψει» το μίγμα.)

Αδειάζετε στο ταψί και ιmώνετε την επιφάνεια. Ψήνετε για 20 λεπτά, ώσπου να φουσκώσει και να «πήξει». Σε επιφάνεια εργασίας απλώνετε χαρτί ψησίματος και το πασπαλίζετε με το κακάο. Ξεφορμάρετε το ρολό επάνω στο χαρτί. Σκεπάζετε με πετσέτα κουζίνας και αφήνετε να κρυώσει.

Βάζετε τα βύσσινα σε μπολ και τα περιχύνετε με 1 κουταλιά από το λικέρ. Αφήνετε να μουλιάσoυv. Ετοιμάζετε τη σαντιγί με φυτικά λιπαρά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ανακατεύετε τη σαντιγί με το υπόλοιπο λικέρ. Αλείφετε τη σαντιγί στο κέικ και βάζετε στο κέντρο τα βύσmνα. Τυλίγετε σε ρολό. Μεταφέρετε σε πιατέλα και το σερβίρετε αμέσως ή το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει πριν το σερβίρετε.