Κέικ με καρότα και καρύδια


Κέικ με καρότα και καρύδια

Κέικ με καρότα και καρύδια
Μερίδες: 12

  •   150 ml ηλιέλαιο
  • 275 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. κανελογαρίφαλα σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρικής
  • ξυσμα και χυμός 1 πορτοκαλιού
  • 200 γρ. καρότα τριμμένα
  • 50 γρ. καρύδα τριμμένη
  • 100 γρ. κερασάκια γλασέ
  • 25 γρ. καρύδια ψημένα και χovτρoκoπανισμένα
  • Χυμός 1 μικρού λεμονιού
  • 300 γρ. σαντιγί με φυτικά λιπαρά για το σερβίρισμα
  • 250 γρ. τυρί κρέμα μαλακό

 

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Λαδώνετε ελαφρά τη βάση και τα πλαϊνά από ένα βαθύ τετράγωνο ταψί (18 εκ. πλευρά). Σκεπάζετε τη βάση του με χαρτί ψησίματος. Βάζετε 175 γρ. από τη ζάχαρη σε μεγάλο μπολ και xτυπάτε με τα αυγά και το λάδι με μιξεράκι για 3-4 λεπτά ή ώσπου να ενωθούν τα υλικά. Ανακατεύετε - χωρίς να χτυπήσετε - με το αλεύρι, τα κανελογαρίφαλα, το μπέικιν πάoυvrερ και τη σόδα. Τέλος, ανακατεύετε με το ξύσμα πορτοκαλιού, τα καρότα, τα κερασάκια, την καρύδα και τα καρύδια. Αδειάζετε το μίγμα στο λαδωμένο ταψί και ψήνετε για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά ή ώσπου να φουσκώσει το κέικ και να ψηθεί καλά ως το κέντρο.

Ανακατεύετε την υπόλοιπη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού και τον χυμό λεμονιού. Μόλις βγάλετε το κέικ από τον φούρνο, το τρυπάτε σε όλη του την επιφάνεια και το περιχύνετε με το σιρόπι του πορτοκαλιού και του λεμονιού όσο είναι ακόμα ζεστό, ώσπου να απορροφήσει το σιρόπι εντελώς.

Το αφήνετε στο ταψί, να κρυώσει. Ετοιμάζετε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Την ανακατεύετε με το τυρί κρέμα, να γίνει απαλό μίγμα. Ξεφορμάρετε το κέικ και ξεκολλάτε το χαρτί ψησίματος από τη βάση. Κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια, γαρνίρετε με την κρέμα και καραμελίνια αυγουλάκια και σερβίρετε.