Γεμιστός κορμός από ψωμί
Γεμιστός κορμός με ψωμί
Μερίδες: 8-10
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις xρήσεις
- 200 γρ. φαρίνα oλικής άλεσης
- 1 κουτ. σπόροι φινόκιο
- 114 φλ. γάλα
- 2 κουτ. βούτυρο
- 2 κουτ. γλυκού μαγιά ξηρή
- 1 μικρό κρεμμύδι σε ρoδέλες
- 2 κόκκινες ή κίτρινες πιπεριές xωρίς τoυς σπόρoυς, κoμμενες στα δύο
- 2 κουτ. ντομάτες λιαστές ψιλοκομμενες
- 3 κουτ. πεκορίνο τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
Βουτυρώνετε μακρόστενη φόρμα. Κοσκινίζετε το αλεύρι και τη φαρίνα σε μπολ. Ανακατεύετε με λίγη ζάχαρη και τους σπόρους του φινόκιο και κάνετε μία γούβα στο κέντρο. Ζεσταίνετε ελαφρά το γάλα και το βούτυρο. Προσθέτετε τη μαγιά και ανακατεύετε, να διαλυθεί. Αδειάζετε το μίγμα στη γούβα και ανακατεύετε. Ζυμώνετε, να γίνει μαλακή ζύμη. Αδειάζετε τη ζύμη σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνετε για 10 λεπτά ή ώσπου η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια σας. Πλάθετε σε μπάλα, ακουμπάτε σε βουτυρωμένο σκεύος και τη σκεπάζετε με πετσέτα κουζίνας. Την αφήνετε να φουσκώσει για 1 - 1 1/2 ώρα και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Προθερμαίνετε το γκριλ στους 200 βαθμούς. Ψήνετε τις πιπεριές με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, ώσπου να αρχίσουν να μαυρίζουν οι άκρες τους. Τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε φέτες. Αδειάζετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνετε για λίγα λεπτά, να γίνει πάλι μαλακή. Την ανοίγετε σε μακρόστενο φύλλο (20x33 εκ.). Σκορπάτε επάνω τις λιαστές ντοματούλες, αφήνοντας ένα περιθώριο γύρω από τις άκρες.
Σκεπάζετε με τα κομμάτια της πιπεριάς και του κρεμμυδιού. Πασπαλίζετε με 2 κουταλιές από το τυρί. Διπλώνετε τη ζύμη σε ρολό. Με την ένωση προς τα κάτω ακουμπάτε στη φόρμα, σκεπάζετε και την αφήνετε, ώσπου να φουσκώσει. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς. Ξεσκεπάζετε τον κορμό και χαράζετε όλη την επιφάνειά του. Αλείφετε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνετε για 15-20 λεπτά, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και ψήνετε για ακόμα 30 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει ο κορμός. Ξεφορμάρετε σε σχάρα για να κρυώσει και σερβίρετε.
Προθερμαίνετε το γκριλ στους 200 βαθμούς. Ψήνετε τις πιπεριές με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, ώσπου να αρχίσουν να μαυρίζουν οι άκρες τους. Τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε φέτες. Αδειάζετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνετε για λίγα λεπτά, να γίνει πάλι μαλακή. Την ανοίγετε σε μακρόστενο φύλλο (20x33 εκ.). Σκορπάτε επάνω τις λιαστές ντοματούλες, αφήνοντας ένα περιθώριο γύρω από τις άκρες.
Σκεπάζετε με τα κομμάτια της πιπεριάς και του κρεμμυδιού. Πασπαλίζετε με 2 κουταλιές από το τυρί. Διπλώνετε τη ζύμη σε ρολό. Με την ένωση προς τα κάτω ακουμπάτε στη φόρμα, σκεπάζετε και την αφήνετε, ώσπου να φουσκώσει. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς. Ξεσκεπάζετε τον κορμό και χαράζετε όλη την επιφάνειά του. Αλείφετε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνετε για 15-20 λεπτά, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και ψήνετε για ακόμα 30 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει ο κορμός. Ξεφορμάρετε σε σχάρα για να κρυώσει και σερβίρετε.