Κοτοπουλάκια με μπέικον και δενδρολίβανο


Κοτοπουλάκια με μπέικον και δενδρολίβανο

Κοτοπουλάκια με μπέικον και δενδρολίβανο
Mερίδες: 4

  • 8 πολύ μικρά κοτοπουλάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας φύλλα φασκόμηλου ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1/2 φλ κόκκινο γλυκό κρασί
  • 1/2 φλ κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ

 

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ξεπλένετε τα κοτοπουλακια καλά και τα στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ενώνετε τις φτερούγες στο πίσω μέρος της ράχης και τα ποδαράκια με σπάγκο κουζίνας. Σκορπάτε το κρεμμύδι, το μπέικον, το φασκόμηλο και το δενδρολίβανο σε ταψί και ακουμπάτε επάνω τα κοτοπουλάκια. Τα αλείφετε με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε το κρασί με 1/4 φλιτζανιού νερό και περιχύνετε τα κοτοπουλάκια με 1/2 φλιτζάνι από το μίγμα.

Βάζετε στον φούρνο και ψήνετε για 35-45 λεπτά ή ώσπου οι χυμοί να βγαίνουν διαφανείς όταν τρυπάτε τα κοτοπουλάκια με πιρούνι. Τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να «σταθούν» για 10 λεπτά σε ζεστό μέρος. Στραγγίζετε τους χυμούς του ψησίματος σε μικρό κατσαρολάκι,κρατώντας στην άκρη το φασκόμηλο και το μπέικον. Προσθέτετε το υπόλοιπο μίγμα του κρασιού και αφήνετε να βράσουν.

Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και αδειάζετε μέσα την κρέμα γάλακτος με το κορν φλάουρ. Aνακατεύετε συνέχεια, ώσπου να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε τα κοτοπουλάκια με τη σάλτσα και το μίγμα του φασκόμηλου και του μπέικον.