Κοκκινιστά κεφτεδάκια με ζυμαρικά

Κοκκινιστά κεφτεδάκια με ζυμαρικά
Μερίδες: 4
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
- 350 γρ. κιμάς αρνίσιος ή μοσχαρίσιος
- 25 γρ. τρίμματα φρέσκου ψωμιού
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. μαίντανός ψιλοκομμένος
- 1 κουτ. δυόσμος ψιλοκομμένος
- 1 κουτ. γλ. κύμινο σε σκόνη
- 1 κουτ. γλ. κάρυ σε σκόνη
- Φυλλαράκια δυόσμου για το γαρνίρισμα
- Ζυμαρικά βρασμένα για το σερβίρισμα
ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
- 1 κουτ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι Ψιλοκομμένο
- 4Ο0 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες (κονσ.)
- 1 κουτ. ντοματοπελτές
- Χυμός 1/2 λεμονιού
Ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και τηγανίζετε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, να ροδίσει. Προσθέτετε τις ντοματούλες, τον ντοματοπελτέ, τον χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνετε. Σιγοβράζετε για 10-15 λεπτά.
Βάζετε τον κιμά σε μεγάλο μπολ και ανακατεύετε με τα τρίμματα ψωμιού, το κρεμμύδι, τα αρωματικά και τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνετε. Ζυμώνετε το μίγμα και πλάθετε κεφτεδάκια. Ζεσταίνετε λάδι σε τηγάνι και τηγαvίζετε τα κεφτεδάκια, να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές. Μεταφέρετε στο σκεύος με τη σάλτσα ντομάτας. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 30 λεπτά περίπου. Σερβίρετε με ζυμαρικά και γαρνίρετε με φυλλαράκια δυόσμου .
Βάζετε τον κιμά σε μεγάλο μπολ και ανακατεύετε με τα τρίμματα ψωμιού, το κρεμμύδι, τα αρωματικά και τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνετε. Ζυμώνετε το μίγμα και πλάθετε κεφτεδάκια. Ζεσταίνετε λάδι σε τηγάνι και τηγαvίζετε τα κεφτεδάκια, να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές. Μεταφέρετε στο σκεύος με τη σάλτσα ντομάτας. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 30 λεπτά περίπου. Σερβίρετε με ζυμαρικά και γαρνίρετε με φυλλαράκια δυόσμου .