Πένες με ντομάτα και φέτα


Πένες με ντομάτα και φέτα

Πένες με ντομάτα και φέτα
Μερίδες: 4

  • 8 ώριμες ντομάτες
  • 500 γρ. πένες ή ριγκατόνι
  • 200 γρ. φέτα ή κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο
  • 4 κουτ. ελαιόλαδο αρωματισμένο με σκόρδο
  • Αλατοπίπερο

 

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Βάζετε τις ντομάτες σε ταψί και τις περιχύνετε με 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και ψηνετε για 20-25 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν και να καεί η εξωτερικη τους φλούδα.

Σε μεγάλη κατσαρόλα και σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τα ζυμαρικά και σουρώνετε. Αδειάζετε πάλι στην κατσαρόλα που έβρασαν. Με πιρούνι λιώνετε τις ντομάτες και τις αδειάζετε στα ζυμαρικά. Προσθέτετε τη φέτα, ανακατεύετε απαλά, περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρετε.