Κοτόπουλο ριγανάτο
Κοτόπουλο ριγανάτο
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 κοτόπουλο
- λάδι
- αλάτι,
- πιπέρι,
- ρίγανη
- χυµό λεµονιού
- 100 ml κρασί άσπρο
Καθαρίζετε το κοτόποuλο και το αλείφετε µε λάδι Στίβετε και µέσα στην κοιλιά τοu λεµόνι Προθερµαίνετε τη χύτρα σε µέτρια φωτιά και κοκκινίζετε το κοτόποuλο απ' όλες τις µεριές. Το σβήνετε µε το κρασί και µόλις εξατµισθεί, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το λεµόνι και λίγο νερό. Κλείνετε τη χύτρα και µαγειρεύετε το κοτόποuλο για 25-30 λεπτά.