Κοτόπουλο µε µανιτάρια


Κοτόπουλο µε µανιτάρια

Κοτόπουλο µε µανιτάρια
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 κοτόπουλο σε µερίδες
  • 3-4 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 250 γρ. µανιτάρια φρέσκα
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 100 ml κρασί άσπρο
  • 1 κουτ. σούπας ντοµατοπελτέ
  • 4 κουτ. σούπας νερό
  • αλάτι,
  • πιπέρι
  • µαϊντανό ψιλοκοµµένο


Ζεσταίνετε το βούτυρο στη χύτρα. Σοτάρετε το κοτόπουλο µέχρι να ροδίσει και το περιχύνετε µε το κονιάκ. Μόλις εξατµισθεί το οινόπνευµα, βγάζετε το κοτόπουλο από τη χύτρα και το διατηρείτε ζεστό. Προσθέτετε στη χύτρα τα µανιτάρια, τα σοτάρετε για λίγα λεπτά και τα σβήνετε µε το κρασί. Προσθέτετε πάλι το κοτόπουλο, το ντοµατοπελτέ, αλάτι, πιπέρι και το νερό. Κλείνετε τη χύτρα και µαγειρεύετε το κοτόπουλο για 15-20 λεπτά. Το σερβίρετε πασπαλισµένο µε µα•ίντανό.