Κοτόπουλο µε άσπρη σάλτσα


Κοτόπουλο µε άσπρη σάλτσα

Κοτόπουλο µε άσπρη σάλτσα
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 κοτόπουλο κοµµένο σε µερίδες
  • 250 mI νερό
  • αλάτι,
  • κόκκους πιπέρι,
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 µατσάκι αρωµατικά χόρτα (σέλινο, µαϊντανό, καρότα, κρεµµύδι κλπ)


Για τη σάλτσα:

  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 4 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 250 ml ζωµό κοτόπουλου
  • 1 κροκάδι αυγού
  • 125 ml κρέµα γάλακτος
  • 1 µικρό κουτί µανιτάρια
  • 1 µικρό κουτί σπαράγγια
  • χυµό λεµονιού,
  • αλάτι,
  • πιπέρι
  • µαϊντανό ψιλοκοµµένο

 

Βράζετε το κοτόπουλο µε το νερό, αλάτι, πιπέρι, το φύλλο δάφνης και τα αρωµατικά χόρτα στη χύτρα για 15-20 λεπτά.

Για τη σάλτσα, ζεσταίνετε το βούτυρο σε µια κατσαρόλα, προσθέτετε το αλεύρι και σιγά-σιγά ανακατεύετε το στραγγισµένο ζωµό από το κοτόπουλο µέχρι να πήξει. Χτυπάτε ελαφρά το κροκάδι µε το χυµό του λεµονιού και προσθέτετε λίγο-λίγο από τη σάλτσα που βράσατε. Ανακατεύετε την κρέµα γάλακτος, τα στραγγισµένα µανιτάρια, τα σπαράγγια και το µαϊντανό. Καθαρίζετε το κοτόπουλο από τις πέτσες του και τα κόκαλα και το σερβίρετε µε τη σάλτσα που ετοιµάσατε .