Κοτόπουλο κρασάτο (Coq au Vin)


Κοτόπουλο κρασάτο (Coq au Vin)

Κοτόπουλο κρασάτο (Coq au Vin)
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 κοτόπουλο σε µερίδες
  • 5-6 κουτ. σούπας λάδι
  • αλάτι,
  • πιπέρι,
  • δεvτρολίβαvο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100 γρ. µπέικοv ψιλοκοµµέvο
  • 6 κρεµµυδάκια ψιλοκοµµέvα
  • 100 ml κρασί κόκκιvο
  • 250 γρ. µαvιτάρια
  • 100 ml ζεστό vερό

 

Πασπαλίζετε τα κοµµάτια από το κοτόπουλο µε τα µπαχαρικά και τα κοκκινίζετε µε το λάδι στη χύτρα. Τα βγάζετε και τα διατηρείτε ζεστά. Σοτάρετε το µπέικον, τα κρεµµυδάκια και το σκόρδο.

Προσθέτετε το κοτόπουλο και το σβήνετε µε το κρασί. Προσθέτετε στη χύτρα τα καθαρισµένα και κοµµένα µανιτάρια και το νερό. Κλείνετε τη χύτρα και µαγειρεύετε το φαγητό για 15-20 λεπτά.