Κοτόπουλο βραστό µιλανέζα
Κοτόπουλο βραστό µιλανέζα
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 κοτόπουλο
- 600ml νερό
- µαϊντανό,
- σέλινο
- 1-2 καρότα
- 1 κρεµµύδι ολόκληρο
- 1-2 πατάτες
- 1 κύβο ζωµού κοτόπουλου
Καθαρίζετε και καψαλίζετε το κοτόπουλο. Τοποθετείτε στην κοιλιά του τα κλωνάρια από το µαίντανό, το σέλινο και το κρεµµύδι Βάζετε στη χύτρα το νερό και µόλις βράσει, ρίχνετε το κοτόπουλο και το αφήνετε να πάρει µια βράση. Αφαιρείτε τον αφρό, προσθέτετε τον κύβο, τις πατάτες και 10 καρότα, κλείνετε τη χύτρα και µαγειρεύετε το κοτόπουλο για 25-30 λεπτά.
Στραγγίζετε το ζωµό και φτιάχνετε πιλάφι µε 500 ml από το ζωµό αυτό και 200 γρ. ρύζι Με τον υπόλοιπο ζωµό που θα πρέπει να συµπληρωθεί, ώστε να είναι 250 ml, κάνετε άσπρη σάλτσα λεµονιού (3 κουτ. σούπας βούτυρο, 3 κουτ. σούπας αλεύρι, 1 κροκάδι και χυµό λεµονιού) και σερβίρετε το κοτόπουλο (χωρίς την πέτσα και τα κόκαλα) µε το πιλάφι, περιχυµένο µε τη σάλτσα αυτή.