Κοτόπουλο ανοιξιάτικο
Κοτόπουλο ανοιξιάτικο
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 κοτόπουλο κοµµένο σε µερίδες
- αλάτι,
- πιπέρι
- 2-3 κουτ, σούπας λάδι
- 1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
- 1 Kόκκιvη πιπεριά ψιλοκoµµέvη
- 500 γρ, αρακά
- 3-4 ντοµάτες ξεφλουδισµένες και περασµένες από το µύλο
- 250 mI ζεστό νερό
- 1 κύβο ζωµού κοτόπουλου
- 5 κουτ. σούπας ρύζι για πιλάφι
Ζεσταίνετε το λάδι στη χύτρα, σοτάρετε τα κοµµάτια από το κοτόπουλο και 10 αλατοπιπερώνετε. Βγάζετε το κοτόπουλο από τη χύτρα και το διατηρείτε ζεστό. Σοτάρετε ελαφρά το κρεµµύδι και την πιπεριά.
Προσθέτετε τις ντοµάτες, το νερό, τον αρακά και τον κύβο. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, ρίχνετε το ρύζι και το κοτόπουλο. Κλείνετε τη χύτρα και µαγειρεύετε το φαγητό για 15-20 λεπτά.