Κοτοπουλάκι πάνω σε ρυζότο και σάλτσα κόκκινου κρασιού


Κοτοπουλάκι πάνω σε ρυζότο και σάλτσα κόκκινου κρασιού

Κοτοπουλάκι πάνω σε ρυζότο και σάλτσα κόκκινου κρασιού
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 4 µικρά κοτοπουλάκια
  • 250 γρ. φτερούγες κοτόπουλου
  • 2 καρότα
  • 1/2 µικρής σελινόριζας
  • 1 πράσο
  • 4 φρέσκα κρεµµυδάκια
  • 4 κουτ. σούπας ντοµατοπελτέ
  • 500 ml ζωµού κοτόπουλου
  • 4 κόκκους πιπέρι,
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 6 κλωναράκια µαϊντανό
  • λίγο µπράντυ,
  • αλάτι,
  • πιπέρι

 

Κόβετε τις φτερούγες. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά. Σοτάρετε τις φτερούγες σε δύο κουταλιές λάδι στη χύτρα, προσθέτετε τα λαχανικά και σοτάρετε ξανά µέχρι να πάρουν χρώµα. Ανακατεύετε το ντοµατοπελτέ, σβήνετε µε το ζωµό και το µπράντυ και προσθέτετε πιπέρι, τη δάφνη, το µαϊντανό και λίγο αλάτι. Α

φήνετε όλα τα υλικά να βράσουν για 1 ώρα περίπου στη χύτρα, χωρίς καπάκι και σε χαµηλή φωτιά. Σουρώνετε το ζωµό και τον αφήνετε να βράσει σ& κατσαρόλα µέχρι να γίνει µια ελαφρώς παχύρευστη σάλτσα. Αλατοπιπερώνετε τα κοτοπουλάκια, βάζετε 2 κουταλιές λάδι στη χύτρα και τα κοκκινίζετε απ' όλες τις πλευρές. Κλείνετε τη χύτρα και τα αφήνετε να ψηθούν για 1 Ο λεπτά. Σερβίρετε τα κοτοπουλάκια µε τη σάλτσα και γαρνίρετε µε ρυζότο.