Ισπανικό κοτόπουλο
Ισπανικό κοτόπουλο
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 κοτόπουλο κοµµένο σε µερίδες
- 4 κουτ. σούπας βούτυρο ή λάδι
- 4 κρεµµύδια ψιλοκοµµένα
- 1 κουτ. σούπας αµυγδαλόψιχα κοµµένη
- 1 µήλο κοµµένο σε κοµµάτια
- αλάτι,
- πιπέρι
- 1 κουτ. σούπας κάρυ
- 1 1/2 φλυτζάνι ζεστό νερό
- 1 κύβο ζωµού κοτόπουλου
- 1 κουτ. σούπας αλεύρι
- 125 γρ. γιαούρτι
Ζεσταίνετε το βούτυρο ή το λάδι στή χύτρα και σοτάρετε τα κοµµάτια από το κοτόπουλο µέχρι να ροδίσουν καλά. Βγάζετε το κοτόπουλο από τη χύτρα και το διατηρείτε ζεστό. Σοτάρετε στη χύτρα τα κρεµµύδια και τα αµύγδαλα για λίγα λεπτά. προσθέτετε το κοτόπουλο, το µήλο, αλάτι, πιπέρι, το κάρυ, τον κύβο και το νερό.
Κλείνετε τη χύτρα και µαγειρεύετε το φαγητό για 15-20 λεπτά. Ανοίγετε τη χύτρα και σερβίρετε το κοτόπουλο σε µιά ζεστή πιατέλα µε πιλάφι. Ανακατεύετε το αλεύρι και το γιαούρτι και δένετε µε αυτό το µίγµα τη σάλτσα. Την αφήνετε να πάρει µια βράση και περιχύνετε το κοτό- πουλο.