Χοιρινό µε σέλινο αυγολέµονο


Χοιρινό µε σέλινο αυγολέµονο

Χοιρινό µε σέλινο αυγολέµονο
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 κιλό χοιρινό κοµµένο σε µερίδες
  • 2 κουτ. οούπας βούτυρο
  • 1 κιλό σελινόριζα
  • 2 κρεµµύδια ψιλοκοµµένα
  • αλάτι,
  • πιπέρι
  • 125 mI ζωµό από το σέλινο
  • 2 κροκάδια αυγού
  • χυµό λεµονιού
  • δεντρολίβανο

Πλένετε και ξεφλουδίζετε τη σελινόριζα και την κόβετε σε κύβους. Τους ρίχνετε για 2-3 λεπτά σε βραστό αλατόνερο και στραγγίζετε. Σοτάρετε το κρέας µε το βούτυρο στη χύτρα. Προσθέτετε τα κρεµµύδια, αλάτι, πιπέρι, το δεντρολίβανο και 1 φλυτζάνι από το ζωµό που ζεµατίστηκε το σέλινο. Κλείνετε τη χύτρα και µαγειρεύετε το κρέας για 20 λεπτά.

Ανοίγετε τη χύτρα και προσθέτετε τη σελινόριζα, την κλείνετε ξανά και µαγειρεύετε όλο το φαγητό µαζί για ακόµα 5 λεπτά. Δένετε τη σάλτσα µε 10 χτυπηµένα κροκάδια όπου έχετε προσθέσει το λεµόνι