Φαρφάλε με μπρόκολο και λευκό κρασί


Φαρφάλε με μπρόκολο και λευκό κρασί

Φαρφάλε με μπρόκολο και λευκό κρασί
Υλικά

  • 1/2 κιλό φαρφάλε
  • 5 µικρά µπουκετάκια µπρόκολο
  • 4 κουταλιές ελαιόλοδο 1 σκελιδα σκόρδο
  • 1 αντσούγια φιλέτο, κοµµένη σε µικρά κοµµάτια
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 5 ντοµατάκια ψιλοκοµµένα
  • 1 φλιτζάνι παρµεζάνα τριµµένη
  • Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Βάζουμε σε µιa κατσαρόλα το λάδι και ρίχνουμε το σκόρδο κοµµένο στη µέσn. Το σοτάρουμε µέχρι να πάρει χρώµα και το αφαιρουμε. Προσθέτουμε τnv αντσούγια, το κρασί και τα ντοµατάκια. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε αλάτι, λίγο χλιαρό νερό και αφηνουμε τη σάλτσα να βράσει, µέχρι να πηξει. Βράζουμε τα ζυµαρικά σε αλατισµένο νερό και τα στραγγιζουμε. Βράζουμε τα µπουκετάκια του µπρόκολου (να κρατάνε λίγο) και τα αφnνουμε σε ένα µπολ να κρυώσουν. Ανακατεύουμε τα ζυµαρικά µε τα µπροκολάκια και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. Τα σερβίρουμε σε µια πιατέλα και πασπαλίζουμε µε πιπέρι και την τριµµένn παρµεζάνα.