Ριζότο με μανιτάρια και παρμεζανα
Ριζότο με μανιτάρια και παρμεζανα
Υλικά
- 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι αρµπόριο
- 1 φλιτζάνι µανιτάρια πορτσίνι
- 1/2 κιλό µανιτάρια φρέσκα
- 3 κουταλιέs ελαιόλαδο
- 1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
- 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
- 5 φλιτζάνι Ζωµό κόταs
- 1 1/2 φλιτζάνι παρµεΖάνα τριµµένη
- Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Συνταγή
Πλένουμε τα µανιτάρια πορτσίνι και τα αφηνουμε σε ένα µπολ µε χλιαρό νερό να µουσκέψουν για 1 ώρα. Βάζουμε σε ένα τηγάνι µια κουταλιά λάδι, προσθέτουμε το κρεµµύδι, τα φρέσκα µανιτάρια που τα έχουμε κόψει σε φέτες και τα σοτάρουμε. Στραγγίζουμε τα µανιτάρια πορτσίνι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και τα σβηνουμε µε λίγο κρασί. Βάζουμε σε µια κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι, ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε για 5 λεπτά και το σβηνουμεε µε το υπόλοιπο κρασί. Αφηνουμε να εξατµιστεί και ρίχνουμε λίγο ζωµό.
Ανακατεύουμε, αφηνουμε να απορροφηθεί και προσθέτουμε λίγο λίγο τον υπόλοιπο ζωµό. Όταν µαλακώσει το ρύζι, ρίχνουμεΕ τα µανιτάρια και αλάτι. Ανακατεύουμε, µέχρι να χυλώσει το ριζότο. Προσθέτουμε την παρµεζάνα, ανακατεύουμε ξανά και σερβιρουμεΕ πασπαλίζονταs µε φρεσκτριµµένο πιπέρι.
Ανακατεύουμε, αφηνουμε να απορροφηθεί και προσθέτουμε λίγο λίγο τον υπόλοιπο ζωµό. Όταν µαλακώσει το ρύζι, ρίχνουμεΕ τα µανιτάρια και αλάτι. Ανακατεύουμε, µέχρι να χυλώσει το ριζότο. Προσθέτουμε την παρµεζάνα, ανακατεύουμε ξανά και σερβιρουμεΕ πασπαλίζονταs µε φρεσκτριµµένο πιπέρι.