Χούμους


Χούμους

Χούμους
Υλικά

  • 250 γρ. ρεβίθια που τα έχουμε μουλιάσει από την προηγουμένη
  • Χυμό δύο λεμονιών
  • 4 κουταλιές της σούπας ταχίνι
  • Μαιvτανός ψιλοκομμένος
  • Ελαιόλαδο

Συνταγή

Βάζουμε τα ρεβίθια σε νερό και τα αφήνουμε να πάρουν δυο-τρεις βράσεις. Πετάμε το πρώτο νερό, τα στραγγίζουμε για να γίνουν πιο ελαφρά και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε, κρατάμε λίγο από το ζουμί τους και τα αφήνουμε όλη νύχτα στο ψυγείο. Την άλλη μέρα περνάμε τα ρεβίθια από το μίξερ μαζί με όσο ζουμί χρειάζεται για να ανακατευτούν και το ταχίνι. Σερβίρουμε το χούμους με ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο μαϊvτανό.