Μελιτζάνα κρασάτη με κόκκινη σάλτσα


Μελιτζάνα κρασάτη με κόκκινη σάλτσα

Μελιτζάνα κρασάτη με κόκκινη σάλτσα
Υλικά

  • 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε φέτες
  • 3 φρέσκιες ώριμες ντομάτες
  • 3 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Συνταγή

Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε ελαιόλαδο και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Κόβουμε την τομάτα στον τρίφτη, την βάζουμε σε ένα πλατύ και βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο, τις σκελίδες το σκόρδο, τη ζάχαρη και το αλάτι και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει σε σιγανή φωτιά για 45 λεπτά. Πετάμε το σκόρδο και σερβίρουμε τις μελιτζάνες με την κόκκινη σάλτσα.