Μαντί


Μαντί

Μαντί
Υλικά

Για τη ζύμn (ένα ταψί)

  • 1 κιλό αλεύρι σκληρό
  • 1 αβγό
  • 1 κουταλάκι αλάτι



Για τη γέμιση

  • 2 κρεμμύδια
  • 250 γρ. κιμά μοσχαρήσιο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι κοφτό πιπέρι μαύρο

Σοτάρουμε ελαφρώς τα κρεμμύδια σε λίγη μαργαρίνη, προσθέτουμε τον κιμά, τα φέρνουμε μια βόλτα, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει κω προσθέτουμε το αλάτι κω το πιπέρι.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι κω το αβγό. Σιγά σιγά προσθέτουμε νερό στη ζύμη μας μέχρι να γίνει ένα αρκετά σκληρό μείγμα. Από τη ζύμη αυτή κόβουμε ένα κομμάτι στο μέγεθος κρεμμυδιού κω το ανοίγουμε με τον πλάστη. Στη συνέχεια το κόβουμε σε καρέ των 3 εκατοστών, προσθέτουμε λίγη γέμιση κω τα κλείνουμε σαν μαντιλάκια.

Λαδώνουμε το ταψί ελαφρά κω τα τοποθετούμε με το κάτω μέρος προς τα πάνω. Τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Τα βράζουμε σε ζωμό από κρέας -κατά προτίμησινκω τα σερβίρουμε με σκορδάτο γιαούρτι, βούτυρο ζεστό κω σουμάκ.

Για το σερβίρισμα
Στραγγιστό γιαούρτι σκορδάτο, λίγη μαργαρίνη και σουμάκ για να τα περιχύσουμε.