Σις κοτόπουλο
Σις κοτόπουλο
Υλικά
Για κάθε μερίδα
- 200 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
- Μισή πράσινη πιπεριά κομμένη σε τετραγωνάκια
- Ελαιόλαδο
- Χυμό ενός λεμονιού 1
- πίτα για σουβλάκι
- Καλαμάκια
Για τη σάλτσα ντομάτας
Για το συνοδευτικό πλιγούρι
Συνταγή
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο στο λαδολέμονο για μία ώρα, το περνάμε στα καλαμάκια εναλλάξ με πιπεριές και μετά ψήνουμε τα σουβλάκια κω τις πίτες, κατά προτίμηση στα κάρβουνα. Διαφορετικά στην ψηστιέρα ή στο γκριλ. Για τη σάλτσα ντομάτας, σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το ελωόλαδο, προσθέτουμε τον πελτέ και τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη κω ψήνουμε για 45 περίπου λεmά σε χαμηλή φωτιά.
Για το πλιγούρι, σοτάρουμε τα λαχανικά με τη μαργαρίνη κω το πλιγούρι, προσθέτουμε 3 κούπες νερό κω τον πελτέ, χαμηλώνουμε τη φωτιά κω σκεπάζουμε μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι κω να απορροφήσει τα υγρά του. Σερβίρουμε σε κάθε μερίδα, κάτω την πίτα κω πάνω το σουβλάκι περιχυμένο με τη σάλτσα ντομάτας κω δίπλα το πλιγούρι.
Για το πλιγούρι, σοτάρουμε τα λαχανικά με τη μαργαρίνη κω το πλιγούρι, προσθέτουμε 3 κούπες νερό κω τον πελτέ, χαμηλώνουμε τη φωτιά κω σκεπάζουμε μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι κω να απορροφήσει τα υγρά του. Σερβίρουμε σε κάθε μερίδα, κάτω την πίτα κω πάνω το σουβλάκι περιχυμένο με τη σάλτσα ντομάτας κω δίπλα το πλιγούρι.