Ντολμαδάκια γιαλαντζί


Ντολμαδάκια γιαλαντζί

Ντολμαδάκια γιαλαντζί
Υλικά

  • 3 κιλά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 3 μπολ ρύζι καρολίνα
  • 2 ματσάκια άνηθο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο
  • 8 λεμόνια στειμμένα
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 κιλό αμπελόφυλλα ζεματισμένα για 1 λεπτό σε βραστό νερό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 λαδόκολλες
Συνταγή

Στρώνουμε τον πάτο της κατσαρόλας με τα κοτσάνια από τα ματσάκια των χορταρlκών και από πάνω μια λαδόκολλα για να μην αρπάξουν οι ντολμάδες μας. Τσιγαρίζουμε σε σιγανή φωτιά τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και προσθέτουμε το ρύζι, τα μυρωδlκά ψιλοκομμένα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε για 5 - 1 Ο λεπτά με ξύλινη κουτάλα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να δροσίσεl. Γεμίζουμε και τυλίγουμε τα αμπελόφυλλα και τα στρώνουμε σε δυο στρώσεις στην κατσαρόλα.

Ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών. Σκεπάζουμε τους ντολμάδες με τη δεύτερη λαδόκολλα και από πάνω τοποθετούμε ένα πιάτο. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα και 15 λεπτά. Μόλις τους σβήσουμε, προσθέτουμε ελαιόλαδο και τους αφήνουμε να κρυώσουν. Ταιριάζουν πολύ με στραγγιστό γιαούρτι. Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε στην κατσαρόλα και μερικά άγουρα κορόμηλα.