Ψητά αρωματισμένα παντζάρια με τυρί


Ψητά αρωματισμένα παντζάρια με τυρί

Ψητά αρωµατισµένα παντζάρια µε τυρί
Για 6 άτομα

  • 400 γρ. παντζάρια πλυµένα µε τη φλούδα και κοµµένα σε τρίγωνα
  • 3 κουτ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σάλτσα δυόσµου
  • 2 κουτ. γλ. ξίδι µπαλσάµικο
  • Αλατοπίπερο
  • 100 γρ. τυρί κατσικίσιο µαλακό, θρυµµατισµένο
  • 1 µατσάκι φρέσΚΟζ δυόσµος (τα φυλλαράκια µόνο)


Προθερµαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθµούς. Βάζουμε τα παντζάρια σε ταψί, τα περιχύνουμε µε το ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά, ώσπου να µαλακώσουν ελαφρά.

Χτυπάμε τη σάλτσα δυόσµου και το ξίδι, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε µε το µίγµα τα ψηµένα παντζάρια. Σκορπάμε το τυρί και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόµα. Γαρνίρουμε µε τα φυλλαράκια του δυόσµου και σερβίρουμε αµέσως.