Λαζάνια µε τυρί, µπέικον και πράσα

Λαζάνια µε τυρί, µπέικον και πράσα
Για 6 άτομα
- 1 κουτ. ελαιόλαδο
- 3 µέτρια πράσα σε ροδέλες
- 250 γρ. λωρίδες µπέικον
- 200 γρ. µανιτάρια σε φέτες
- 300 γρ. σπανάκι
- 150 γρ. φασολάκια καθαρισµένα σε κοµµάτια
- 6-8 φύλλα ξερά λαζάνια έτοιµα για ψήσιµο
- 125 γρ. µοτσαρέλα σε κοµµάτια
ΣΑΛΤΣΑ
- 50 γρ. βούτυρο t 50 γρ. αλεύρι
- 750ml γάλα
- 2 κουτ. γλ. µουστάρδα
- 100 γρ. κασέρι τριµµένο
Προθερµαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθµούς. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και τηγανίζουμε τα πράσα σε µέτρια θερµοκρασία για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το µπέικον και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά, ώσπου να γίνει τραγανό και να ροδίσει. Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε λίγο βούτυρο στο τηγάνι και τηγανίζουμε τα µανιτάρια σε υψηλή θερµοκρασία για 2-3 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν. Ρίχνουμε µέσα και το σπανάκι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, να µαραθεί. Βάζουμε τα πράσα και το µπέικον πάλι στο τηγάνι και ανακατεύουμε µαζί µε τα φασολάκια. Πασπαλίζουμε µε πιπέρι και βγάζουμε από τη φωτιά.
Ετοιµάζουμε τη σάλτσα:
Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα. Ανακατεύουμε µε το αλεύρι για 2-3 λεπτά σε χαµηλή θερµοκρασία, ώσπου να γίνουν οµοιογενές µίγµα. Προσθέτουμε σιγάσιγά το γάλα, ανακατεύοντας, ώσπου να γίνει απαλή σάλτσα. Ρίχνουμε µέσα τη µουστάρδα, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, να πήξει, προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Αδειάζουμε το 1/3 από το µίγµα του µπέικον και των λαχανικών στη βάση από πυρίµαχο σκεύος, σκεπάζουμε µε 1 στρώση από φύλλα λαζάνια και περιχύνουμε µε 1/3 από τη σάλτσα. Επαναλαµβάνουμε τις στρώσεις, τελειώνοντας µε 1 στρώση από σάλτσα. Σκορπάμε τα κοµµάτια της µοτσαρέλας και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια. Κόβουμε σε κοµµάτια και σερβίρουμε.