Πένες με μοτσαρέλα και ντοματα
Πένες με μοτσαρέλα και ντοματα
Υλικά για 4 άτοµα
500 γρ. πένες
450 γρ. ώριµες σφιχτές ντοµάτες ξεφλουδισµένες και κοµµένες σε κοµµάτια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκοµµένες
5 κουταλιές σούπας λάδι ελιάς
200 γρ. µοτσαρέλα κοµµένη σε λεπτές φέτες
50 γρ. πεκορίνο ή παρµεζάνα τριµµένη
1 κουταλιά σούπας ρίγανη
αλάτι
φρεσκοτριµµένο πιπέρι
Βάζουμε τις ντοµάτες, το σκόρδο και το λάδι σε µια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5 λεπτά σε µέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε το πεκορίνο ή την παρµεζάνα, το αλατοπίπερο, τη ρίγανη και τα 2/3 της µοτσαρέλας και βράζουμε σε πολύ σιγανή φωτιά (µε σκεπασµένη κατσαρόλα) για 5-7 λεπτά ακόµη. Βράζουμε τα ζυµαρικά σύµφωνα µε τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε πυρίµαχο, ελαφρά βουτυρωµένο ταψί.
Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και γαρνίρουμε µε την υπόλοιπη µοτσαρέλα. Ψήνουμε σε προθερµασµένο φούρνο στους 220' C για 5-6 λεπτά µέχρι να λιώσουν.
Υλικά για 4 άτοµα
500 γρ. πένες
450 γρ. ώριµες σφιχτές ντοµάτες ξεφλουδισµένες και κοµµένες σε κοµµάτια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκοµµένες
5 κουταλιές σούπας λάδι ελιάς
200 γρ. µοτσαρέλα κοµµένη σε λεπτές φέτες
50 γρ. πεκορίνο ή παρµεζάνα τριµµένη
1 κουταλιά σούπας ρίγανη
αλάτι
φρεσκοτριµµένο πιπέρι
Βάζουμε τις ντοµάτες, το σκόρδο και το λάδι σε µια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5 λεπτά σε µέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε το πεκορίνο ή την παρµεζάνα, το αλατοπίπερο, τη ρίγανη και τα 2/3 της µοτσαρέλας και βράζουμε σε πολύ σιγανή φωτιά (µε σκεπασµένη κατσαρόλα) για 5-7 λεπτά ακόµη. Βράζουμε τα ζυµαρικά σύµφωνα µε τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε πυρίµαχο, ελαφρά βουτυρωµένο ταψί.
Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και γαρνίρουμε µε την υπόλοιπη µοτσαρέλα. Ψήνουμε σε προθερµασµένο φούρνο στους 220' C για 5-6 λεπτά µέχρι να λιώσουν.