Πένες τρίχρωμες με σάλτσα κρεμμυδιών


Πένες τρίχρωμες με σάλτσα κρεμμυδιών

Πένες τρίχρωμες με σάλτσα κρεμμυδιών
Υλικά για 4 άτοµα

400 γρ. πένες τρίχρωµες
2 κουταλιές λάδι ελιάς 2 µεγάλα κρεµµύδια ψιλοκοµµένα
600 γρ. αποφλοιωµένα ντο µατάκια ψιλοκοµµένα
2 καρότα τριµµένα στον τρίφτη
1 ποτηράκι άσπρο κρασί
2 κύβους ζωµό κότας ή βοδινού
1 µατσάκι ψιλοκοµµένο βασιλικό
αλάτι και µαύρο πιπέρι
παρµεζάνα τριµµένη

Βράζουμε τα ζυµαρικά σε άφθονο αλατισµένο νερό.
Εν τω µεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεµµύδια µέχρι να µαλακώσουν. Προσθέτουμε τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισµα για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε µε το κρασί. Προσθέτουμε τα ντοµατάκια, τους κύβους, το µισό βασιλικό και βράζουμε για 30 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Αλατοπιπερώνουμε.

Στραγγίζουμε τα ζυµαρικά και τα σερβίρουμε µε τη σάλτσα ντοµάτας και την τριµµένη παρµεζάνα. Γαρνίρουμε µε τον υπόλοιπο βασιλικό.