Πένες με σαλάμι και καλαμπόκι
Πένες µε σαλάµι και καλαµπόκι
Υλικά για 4 άτοµα
500 γρ. πένες
200 γρ. καλαµπόκι κονσέρβας
150 γρ. πικάντικο σαλάµι
150 γρ. κεφαλογραβιέρα ή ρεγκάτο µαϊντανό ψιλοκοµµένο
1 κρεµµυδάκι φρέσκο
3 κουταλιές σούπας µαγιονε'ζα 1 κουταλιά ξίδι
1 κουταλιά µουστάρδα 3 κουταλιές ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι
Βράζουμε τα ζυµαρικά σύµφωνα µε τις οδηγίες της συσκευασίας τους, τρίβουμε την κεφαλογραβιέρα ή το ρεγκάτο σε χοντρό τρίφτη.
Αναµειγνύουμε τη µαγιονέζα, το λάδι, το ξίδι, τη µουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε µε ένα πιρούνι µέχρι να γίνουν µια σάλτσα οµοιογενής. Στραγγίζουμε τα ζυµαρικά και µόλις κρυώσουν τα περιχύνουμε µε τη σάλτσα και ανακατεύουμε µε προσοχή για να µη χαλάσουμε το σχήµα τους. Στραγγίζουμε το καλαµπόκι της κονσέρβας, το ξεπλένουμε µε άφθονο νερό και το στραγγίζουμε πάλι, Κόβουμε το σαλάµι σε λωρίδες, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεµµυδάκι. Προσθέτουμε στο µείγµα µε τα ζυµαρικά, το τυρί, το σαλάµι, το καλαµπόκι, το κρεµµυδάκι και το µαίντανό και ανακατεύουμε ελαφρά.
Υλικά για 4 άτοµα
500 γρ. πένες
200 γρ. καλαµπόκι κονσέρβας
150 γρ. πικάντικο σαλάµι
150 γρ. κεφαλογραβιέρα ή ρεγκάτο µαϊντανό ψιλοκοµµένο
1 κρεµµυδάκι φρέσκο
3 κουταλιές σούπας µαγιονε'ζα 1 κουταλιά ξίδι
1 κουταλιά µουστάρδα 3 κουταλιές ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι
Βράζουμε τα ζυµαρικά σύµφωνα µε τις οδηγίες της συσκευασίας τους, τρίβουμε την κεφαλογραβιέρα ή το ρεγκάτο σε χοντρό τρίφτη.
Αναµειγνύουμε τη µαγιονέζα, το λάδι, το ξίδι, τη µουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε µε ένα πιρούνι µέχρι να γίνουν µια σάλτσα οµοιογενής. Στραγγίζουμε τα ζυµαρικά και µόλις κρυώσουν τα περιχύνουμε µε τη σάλτσα και ανακατεύουμε µε προσοχή για να µη χαλάσουμε το σχήµα τους. Στραγγίζουμε το καλαµπόκι της κονσέρβας, το ξεπλένουμε µε άφθονο νερό και το στραγγίζουμε πάλι, Κόβουμε το σαλάµι σε λωρίδες, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεµµυδάκι. Προσθέτουμε στο µείγµα µε τα ζυµαρικά, το τυρί, το σαλάµι, το καλαµπόκι, το κρεµµυδάκι και το µαίντανό και ανακατεύουμε ελαφρά.