Πένες με ταρτούφο
Πένες με ταρτούφο
Υλικά για 4 άτομα
400 γρ. πένες
50 γρ. βούτυρο
100 γρ. πάρµεζάνα φρεσκοτριµµένη
80 γρ. άσπρο ταρτούφο
250 γρ. κρέµα γάλακτος
άσπρο πιπέρι, αλάτι
Βράζουμε τα ζυµαρικά σε άφθονο αλατισµένο νερό και τα βγάζουμε πριν να βράσουν εντελώς. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα νερό από τη βρύση για να σταµατήσει ο βρασµός. Τα στραγγίζουμε, τους ρίχνουμε αµέσως το βούτυρο ωµό σε µικρά κοµµάτια και ανακατεύουμε. Κατόπιν τα αδειάζουμε σ' ένα πυρέξ, απλώνουμε την κρέµα γάλακτος ανακατεµένη µε το τυρί, σκορπίζουμε τον ταρτούφο ψιλοκοµµένο, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα ψήνουμε σε πολύ ζεστό φούρνο για 10 περίπου λεπτά.
Το µυστικό: Ο ταρτούφος είναι µια εκλεκτή ποικιλία µανιταριού που βρίσκεται κάτω από τις ρίζες των βελανιδιών.
Υλικά για 4 άτομα
400 γρ. πένες
50 γρ. βούτυρο
100 γρ. πάρµεζάνα φρεσκοτριµµένη
80 γρ. άσπρο ταρτούφο
250 γρ. κρέµα γάλακτος
άσπρο πιπέρι, αλάτι
Βράζουμε τα ζυµαρικά σε άφθονο αλατισµένο νερό και τα βγάζουμε πριν να βράσουν εντελώς. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα νερό από τη βρύση για να σταµατήσει ο βρασµός. Τα στραγγίζουμε, τους ρίχνουμε αµέσως το βούτυρο ωµό σε µικρά κοµµάτια και ανακατεύουμε. Κατόπιν τα αδειάζουμε σ' ένα πυρέξ, απλώνουμε την κρέµα γάλακτος ανακατεµένη µε το τυρί, σκορπίζουμε τον ταρτούφο ψιλοκοµµένο, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα ψήνουμε σε πολύ ζεστό φούρνο για 10 περίπου λεπτά.
Το µυστικό: Ο ταρτούφος είναι µια εκλεκτή ποικιλία µανιταριού που βρίσκεται κάτω από τις ρίζες των βελανιδιών.