Πένες με πικάντικη σάλτσα τόνου


Πένες με πικάντικη σάλτσα τόνου

Πένες με πικάντικη σάλτσα τόνου
Υλικά για 4 άτοµα

400 γρ. πένες
400 γρ. ντο µατάκια κονσέρβας αποφλοιωµένα
2 κουταλιές σούπας λάδι
1 µεγάλο κρεµµύδι
400 γρ. τόνο κονσέρβας
2 κουταλιές σούπας κάππαρη
1 κουταλάκι γλυκού µπούκοβο (καυτερή πιπεριά)
150 γρ. φρεσκοτριµµένη παρµεζάνα
αλάτι, πιπέρι

Βράζουμε τα ζυµαρικά σύµφωνα µε τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζουμε. Στραγγίζουμε τον τόνο και τον κοµµατιάζουμε µε πιρούνι. Καθαρίζουμε το κρεµµύδι και το κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.

Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεµµύδι. Ψιλοκόβουμε τα ντοµατάκια κονσέρβας. Προσθέτουμε τα ντο µατάκια, το µπούκοβο και αλατοπίπερο και βράζουμε τη σάλτσα για 15 λεπτά.

Ρίχνουμε την κάππαρη και τον κοµµατιασµένο τόνο και βράζουμε για 5 λεπτά σε χαµηλή φωτιά. Περιχύνουμε τα ζυµαρικά µε τη σάλτσα και πασπαλίζουμε µε τριµµένη παρµεζάνα.

Το µυστικό:
Μπορουμε να προσθέσουμε στη σάλτσα και λίγη πράσινη πιπεριά ψιλοκοµµένη, καθώς και ελιές που ταιριάζουν πολύ µε τον τόνο.