Ταλιατέλες με σκόρδο


Ταλιατέλες με σκόρδο

Ταλιατέλες με σκόρδο
Υλικά για 4-6 άτοµα

500 γρ. ταλιατέλες πράσινες
1/2 φλιτζάνι λάδι
3 σκελίδες σκόρδο
2 φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
2 κουταλιές σούπας ψιλοκοµµένο µαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
100 γρ. παρµεζάνα φρεσκοτριµµένη

Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου, τις βάζουμε µέσα στο γουδί και τις λιώνουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το σκόρδο και τα κρεµµυδάκια και τα σοτάρουμε µέχρι ν' αρχίσουν να αλλάζουν χρώµα.

Προσθέτουμε το µαίντανό ψιλοκοµµένο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και κρατάμε τη σάλτσα ζεστή.

Βράζουμε τα ζυµαρικά σύµφωνα µε τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζουμε. Περιχύνουμε τα ζυµαρικά µε τη σάλτσα και ανακατεύουμε προσεκτικά. Τα πασπαλίζουμε µε την παρµεζάνα και τα σερβίρουμε αµέσως.