Ταλιατέλες με πέστο


Ταλιατέλες με πέστο

Ταλιατέλες με πέστο
Υλικά για 4 άτοµα

500 γρ. ταλιατέλες

Για τη σάλτσα πέστο:
200 γρ. φρέσκο πλατύφυλλο βασιλικό
2 σκελίδες σκόρδο
λίγη φρέσκια µαντζουράνα (προαιρετικά)
70 γρ. παρµεζάνα φρεσκοτριµµένη
1 κουταλιά κουκουνάρι
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
αλάτι

Καθαρίζουμε και πλένετε τα φύλλα του βασιλικού, τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Τα κοπανάμε σε γουδί µαζί µε αλάτι, τις σκελίδες το σκόρδο, το κουκουνάρι και 2-3 κουταλιές λάδι. Αφού πολτοποιηθούν, τα βάζουμε σε ένα µπολ, προσθέτουμε τη µαντζουράνα, το τυρί, ρίχνουμε σιγά-σιγά το υπόλοιπο λάδι, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε ξανά.

Βράζουμε τα ζυµαρικά σε αλατισµένο νερό και τα στραγγίζουμε. Τα τοποθετείτουμε σε πιατέλα, εναλλάσσοντας κάθε στρώση ζυµαρικών µε σάλτσα βασιλικού.

Το µυστικό: Το πέστο µπορεί να γίνει και στο µπλέντερ. Η αυθεντική όµως ιταλική συνταγή επιµένει ότι η σάλτσα γίνεται πολύ πιο νόστιµη στο γουδί.