Ταλιατέλες με σπανακι και ροκφορ


Ταλιατέλες με σπανακι και ροκφορ

Ταλιατέλες με σπανακι και ροκφορ
Υλικά για 4 άτοµα

500 γρ. ταλιατέλες
500γρ. σπανάκι φρέσκο
40 γρ. βούτυρο
100 γρ. ροκφόρ ή γκοργκοντζόλα
1 µικρή σκελίδα σκόρδο
1 µικρό κρεµµύδι
8 κουταλιές σούπας κρέµα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι

Πλένουμε καλά το σπανάκι και το ζεµατάμε για 2 λεπτά σε νερό που κοχλάζει. Το στραγγίζουμε καλά.

Ψιλοκόβουμε το σπανάκι, το σκόρδο και το κρεµµύδι και τα σοτάρουμε στο βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς σε µέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.

Βράζουμε τα ζυµαρικά σύµφωνα µε τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζουμε. Προσθέτουμε στο σπανάκι την κρέµα γάλακτος, το ροκφόρ, (ή την γκοργκοντζόλα), πολύ λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά µέχρις ότου λιώσει το τυρί. Ανακατεύουμε τα ζυµαρικά µε το µείγµα αυτό και σερβίρουμε αµέσως.