Ταλiατέλες πράσινες με διάφορα τυριά


Ταλiατέλες πράσινες με διάφορα τυριά

Ταλiατέλες πράσινες με διάφορα τυριά
Υλικά για 4 άτοµα

500 γρ. ταλιατέλες πράσινες
150 γρ. µοτσαρέλα
100 γρ. µυζήθρα µαλακή
150 γρ. γκούντα ή έµενταλ
100 γρ. παρµεζάνα τριµµένη
1/2 λίτρο γάλα χλιαρό
100 γρ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι

Λιώνουμε τη µυζήθρα µε πιρούνι, κόβουμε τη µοτσαρέλα και τη γκούντα (ή το έµενταλ) σε µικρά κοµµατάκια και τα αφήνουμε 2 ώρες µέσα στο χλιαρό γάλα.

Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισµένο νερό και τις στραγγίζουμε πριν να βράσουν τελείως. Αδειάζουμε σε πυρέξ, περιχύνουμε µε το βούτυρο καυτό, ρίχνουμε τη µισή ποσότητα από το µείγµα των τυριών, πασπαλίζουμε µε λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο µείγµα τυριών, πασπαλίζουμε την επιφάνεια µε παρµεζάνα τριµµένη και βάζουμε το πυρέξ σε προθερµασµένο φούρνο στους (180') για 10 λεπτά, να σχηµατίσει ελαφρά κρούστα.

Το µυστικό:
Μπορουμε να αντικαταστήσουμε το µισό βούτυρο και το γάλα µε 300 γρ. κρέµα γά λακτος.