Ταλιατέλες με μύδια


Ταλιατέλες με μύδια

Ταλιατέλες µε µύδια
Υλικά για 4 άτοµα

400 γρ. ταλιατέλες
1 κιλό µύδια
250 γρ. πολτό ντοµάτας
100 γρ. µαύρες ή πράσινες ελιές
50 γρ. βούτυρο
1 κουταλιά λάδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλάκια κρέµα αντσούγιας
έναν κύβο ζωµό λαχανικών µαϊντανό
λάδι, αλάτι

Καθαρίζουμε τα µύδια, ξύνοντας τα όστρακά τους και τα πλένουμε καλά. Τα βράζουμε σε λίγο νερό µέχρι να ανοίξουν τα όστρακα και πετάμε όσα µύδια δεν έχουν ανοίξει. Διαλύουμε τον κύβο σε 4-5 κουταλιές σούπας καυτό νερό. Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε λίγο βούτυρο και λίγο λάδι και σοτάρουμε τις ελιές αφού προηγούµενως αφαιρέσουμε τα κουκούτσια και τις κόψετε κοµµατάκια.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέµα αντσούγιας, την ανακατεύουμε µε τις ελιές, ρίχνουμε τον ντοµατοπολτό, λίγες κουταλιές ζωµό λαχανικών και βράζουμε σε σιγανή φωτιά. Όταν πήξει καλά η σάλτσα, προσθέτουμε τα µύδια καθαρισµένα, το σκόρδο και το µαίντανό ψιλοκοµµένα.

Αφήνουμε όλα µαζί να πάρουν µερικές βράσεις ακόµα και κατεβάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά. Βράζουμε τα ζυµαρικά σε άφθονο αλατισµένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε µε το υπόλοιπο βούτυρο. Τα σερβίρεουμε σε πιατέλα από πάνω περιχύνουμε µε τη µισή σάλτσα και την υπόλοιπη τη βάζουμε σε µπολ για να τη σερβίρουμε στο τραπέζι