Σπαγγέτι στo φούρνο


Σπαγγέτι στo φούρνο

Σπαγγέτι στo φούρνο
Υλικά για 4 άτοµα

400 γρ. σπαγγέτι βρασµένα
400 γρ. ντοµάτες ώριµες
2 µικρά πράσα
2 καρότα
1/2 φλιτζάνι βούτυρο ή µαργαρίνη
200 γραµ. κεφαλοτύρι τριµµένο
αλάτι, πιπέρι

Καθαρίζουμε τα πράσα και τα ψιλοκόβουμε. Ξύνουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές στενόµακρες λωρίδες. Ζεσταίνουμε µία κουταλιά βούτυρο και σοτάρουμε τα πράσα και τα καρότα µέχρι να αρχίσουν να µαλακώνουν.

Περνάμε τις ντοµάτες από τρυπητό και ρίχνουμε τον πολτό σε ταψί. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το ρίχνουμε και αυτό στο ταψί. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, 2-3 φλιτζάνια καυτό νερό και το βάζουμε στο φούρνο µέχρι να βράσει, επί 15-20 λεπτά.

Ρίχνουμε τότε τα βρασµένα ζυµαρικά, τα ανακατεύουμε στην αρχή µε πιρούνι για να µην κολλήσουν και τα αφήνουμε να ψηθούν µέχρι να µαλακώσουν. Προσθέτουμε τα σοταρισµένα λαχανικά και το µισό τυρί 5 λεπτά πριν να βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τα ψηµένα ζυµαρικά µε το υπόλοιπο τριµµένο τυρί.