Σπαγγέτι με μπρόκολο και κουκουνάρι


Σπαγγέτι με μπρόκολο και κουκουνάρι

Σπαγγέτι µε µπρόκολο και κουκουναρι
Υλικά για 4 άτοµα

1 κιλό µπρόκολο
500 γρ. σπαγγέτι
50 γρ. κουκουνάρι
2 σκελίδες σκόρδο
1 µικρό κρεµµύδι 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
λίγη κόκκινη πιπεριά
60 γρ. τυρί πεκορίνο ή παρµεζάνα φρεσκοτριµµένα
λίγο µαϊντανό ψιλοκοµµένο (προαιρετικά)

Αφαιρουμε το σκληρό µέρος από το µπρόκολο και το χωρίζουμε σε µικρά µπουκετάκια. Τα πλένουμε πολύ καλά και τα βράζουμε σε άφθονο αλατισµένο νερό για 10 λεπτά. Βράζουμε τα σπαγγέτι σύµφωνα µε τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζουμε. Καβουρντίζουμε το κουκουνάρι για 1 λεπτό σε αντικολλητικό τηγάνι.

Στο µεταξύ καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και το κρεµµύδι και τα ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεµµύδι. Τα σοτάρουμε µέχρι να µαραθούν. Ψιλοκόβουμε την κόκκινη πιπεριά και την προσθέτουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε το σοτάρισµα για 2-3 λεπτά.

Ρίχνουμε στο τηγάνι το κουκουνάρι, τα σπαγγέτι και το µπρόκολο στραγγισµένα και τηγανίζουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας προσεκτικά. Σερβίρουμε το φαγητό πασπαλισµένο µε το τριµµένο τυρί και λίγο µαίντανό