Σπαγγέτι στο τηγάνι


Σπαγγέτι στο τηγάνι

Σπαγγέτι στο τηγάνι
Υλικά για 4 άτοµα

400 γρ. σπαγγέτι
500 γρ. αρακά φρέσκο
150 γρ. µανιτάρια
150 γρ. πεκορίνο τριµµένο
4 φέτες ζαµπόν
6 αυγά
2 µεγάλες ώριµες ντοµάτες
3-4 κουταλιές βούτυρο αλάτι, πιπέρι

Βράζετε τα σπαγγέτι σε µπόλικο αλατισµένο νερό, για λιγότερο χρόνο από το κανονικό. Τα στραγγίζετε, τα ξαναβάζετε στην κατσαρόλα και τα περιχύνετε µε µία κουταλιά καυτό βούτυρο. Πασπαλίζετε µε το τριµµένο τυρί και ανακατεύετε.

Καθαρίζετε τον αρακά, τον βράζετε, τον στραγγίζετε και τον ανακατεύετε µε τα σπαγγέτι.

Ξεφλουδίζετε τις ντοµάτες, τις περνάτε από τον τρίφτη και αφού τις βράσετε 3 λεπτά µε λίγο αλάτι, τις ρίχνετε στα σπαγγέτι και ανακατεύετε.

Κόβετε µικρά κοµµάτια τα µανιτάρια, τα σοτάρετε µε µία κουταλιά βούτυρο και τα ρίχνετε κι αυτά στα ζυµαρικά. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά.

Ζεσταίνετε λίγο βούτυρο στο τηγάνι. Μόλις λιώσει, σκορπίζετε ψιλοκοµµένες τις 2 φέτες ζαµπόν, ρίχνετε τα µισά σπαγγέτι και από πάνω περιχύνετε µε τα τρία αυγά χτυπηµένα. Μόλις ψηθούν από τη µία µεριά, τα γυρίζετε και από την άλλη και επαναλαµβάνετε την ίδια διαδικασία µε το υπόλοιπο βούτυρο, τις άλλες 2 φέτες ζαµπόν, τα υπόλοιπα σπαγγέτι και τα άλλα 3 αυγά. (Εάν δεν µπορείτε να γυρίσετε το περιεχόµενο του τηγανιού σαν οµελέτα, ανακατεύετε καλά). Το µυστικό του σεφ: Αν δεν βρείτε φρέσκο αρακά µπορείτε να χρησιµοποιήσετε 200 γρ. κατεψυγµένο. Πάντως, προσθέστε και στο φρέσκο και στον κατεψυγµένο αρακά λίγη ζάχαρη στο νερό που βράζει.