Γαλατόπιτα


Γαλατόπιτα

Γαλατόπιτα

Υλικά
6 φύλλα κρούστας
5 φλιτζ. τσαγιού γάλα
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
3 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
7 αυγά
2 βανιλίνες
λίγη ζάχαρη άχνη
λίγο λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα 

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το μισό γάλα να ζεσταθεί. Ρίχνετε σε ένα μπολ το υπόλοιπο γάλα και διαλύετε το σιμιγδάλι και το κορν φλάουρ.  Χτυπάτε στο μίξερ τα 4 αυγά και προσθέτετε τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακατεύετε με το γάλα, το σιμιγδάλι και το κορν φλάουρ.  Προσθέτετε το μείγμα αυτό λίγο λίγο στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα. Ανακατεύετε με σύρμα για να μη σβολιάσει μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρετε την κρέμα από τη φωτιά. Ανακατεύετε και αφηνετε να κρυώσει. Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί, στρώνετε τα φύλλα, τα οποία έχετε αλείψει ένα ένα με βούτυρο και λίγη ζάχαρη για να μην κολλήσουν.  Ρίχνετε την κρέμα, την απλώνετε, κόβετε τα φύλλα που εξέχουν γύρω από το ταψί και γυρίζετε τα υπόλοιπα προς τα μέσα. Χτυπάτε στο μίξερ τα υπόλοιπα αυγά με 3 κουτ. σούπας ζάχαρη και τα απλώνετε στην κρέμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς για 45 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.