Τσιζκέικ με σιρόπι καφέ


Τσιζκέικ με σιρόπι καφέ

Τσιζκέικ με σιρόπι καφέ
Υλικά για μια φόρμα

600 γραμμ. τυρί κατίκι
600 γραμμ. τυρί Φιλαδέλφεια
4 φύλλα ζελατίνα.
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
500 ml κρέμα γάλακτος

Για τη βάση
1 πακέτο μπισκότα νταιτζεστιβ
5 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο

Για το σιρόπι
160 γραμμ. ζάχαρη μαύρη
3/4 φλιτζ. τσαγιού νερό
1 κουτ. γλυκού καφέ στιγμιαίο

Εκτέλεση
Ετοιμάστε τη βάση πολτοποιώντας τα μπισκότα στο μίξερ και ανακατεύοντάς τα με το βούτυρο. Στρώστε τη βάση.  Xτυπήστε στο μίξερ τα τυριά και προσθέστε τη μισή κρέμα γαλακτος.  Μουσκέψτε τα φύλλα της ζελατίνας σε παγωμένο νερό.  Ζεσταίνετε την υπόλοιπη κρέμα γαλακτος και προσθέτετε τη ζελατίνα, ανακατεύετε καλά χωρίς να πάρει βράση η κρέμα.  Ρίξτε την κρέμα στο μείγμα τον τυριών και συνεχίστε το ανακάτεμα για λίγο ακόμα. Απλώστε στn φόρμα και βάλτε στο ψυγείο για περίπου 3 με 4 ώρεs.   Σερβίρετε με το σιρόπι του καφέ.

Για το σιρόπι 
Βάζετε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Όταν αρχίσει να βράζει χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε περίπου για 12 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπΙ. Κατόπιν, προσθέτετε τον καφέ. ανακατεύετε καλά και αποσύρετε αμέσωs από τη φωτιά. Προσοχή: Αν βράσετε πολύ τον καφέ θα χάσει το άρωμά του.