Φρικασέ με στήθος κοτόπουλου γεμιστο με δαμάσκηνα και πατάτες μπλουμ
Φρικασέ με στήθος κοτόπουλου γεμιστο με δαμάσκηνα και πατάτες μπλουμ
Υλικά για 8 άτομα
4 μεγάλα στήθη κοτόπουλου
20 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και χοντροκομμένες
1 φλιτζ. τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Για το αυγολέμονο
2 αuyά
Χυμό από 1 λεμόνι
Μουλιόζετε τα δαμόσκηνα σε χλιαρό νερό για 2-3 ώρες να φουσκώσουν ελαφρό. Με το ειδικό εργαλείο, σε κόθε στήθος κοτόπουλου ανοίγετε μια τρύπα από τη μία όκρη στnν άλλη. Ανοίγει εξαιρετικά εύκολα, γιατί το κρέας του κοτόπουλου είναι μαλακό. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ταυτόχρονα τα 4 στήθη κοτόπουλου και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτόλα για να πάρειI χρώμα το κοτόπουλο παντού.
Αμέσωs μετά, ρίχνετε τις πατάτες, ανακατεύετε και προσθέτετε τόσο νερό όσο να σκεπαστούν ίσα ίσα τα υλικά. Αλατοπιπερώνετε. Μαγειρεύετε περίπου για 1 ώρα και μέχρι οι πατάτες να γίνουν τρυφερέs, και στη συνέχεια αυγοκόβετε με τις παραπάνω οδηγίες. Βγόζετε τα φιλέτα από την κατσαρόλα, τα κόβετε σε χοντρές φετες και τα γαρνίρετε με τις πατάτες και τηνπηχτή σάλτσα. Πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο άνηθο την πιατέλα.
Υλικά για 8 άτομα
4 μεγάλα στήθη κοτόπουλου
20 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και χοντροκομμένες
1 φλιτζ. τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Για το αυγολέμονο
2 αuyά
Χυμό από 1 λεμόνι
Μουλιόζετε τα δαμόσκηνα σε χλιαρό νερό για 2-3 ώρες να φουσκώσουν ελαφρό. Με το ειδικό εργαλείο, σε κόθε στήθος κοτόπουλου ανοίγετε μια τρύπα από τη μία όκρη στnν άλλη. Ανοίγει εξαιρετικά εύκολα, γιατί το κρέας του κοτόπουλου είναι μαλακό. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ταυτόχρονα τα 4 στήθη κοτόπουλου και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτόλα για να πάρειI χρώμα το κοτόπουλο παντού.
Αμέσωs μετά, ρίχνετε τις πατάτες, ανακατεύετε και προσθέτετε τόσο νερό όσο να σκεπαστούν ίσα ίσα τα υλικά. Αλατοπιπερώνετε. Μαγειρεύετε περίπου για 1 ώρα και μέχρι οι πατάτες να γίνουν τρυφερέs, και στη συνέχεια αυγοκόβετε με τις παραπάνω οδηγίες. Βγόζετε τα φιλέτα από την κατσαρόλα, τα κόβετε σε χοντρές φετες και τα γαρνίρετε με τις πατάτες και τηνπηχτή σάλτσα. Πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο άνηθο την πιατέλα.