Παπαρδέλες με χοιρινό φιλέτο και σάλτσα από λιαστές ντομάτες
Παπαρδέλες με χοιρινό φιλέτο και σάλτσα από λιαστές ντομάτες
Υλικά για 4 άτομα
500 γραμμ. παπαρδέλες
2 χοιρινά φιλέτα
100 γραμμ. λιαστές ντομάτες
1 κουτ. τσαγιού κάππαρη
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουτ. σούπας βασιλικό, ψιλοκομμένο
200 γραμμ. ντοματίνια, κομμένα στα δύο
1/2 φλιτζάνι φιλέτα ελιάς
Ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι
Κόβετε το φιλέτο σε κομματάκια, ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε, πρoσθέτovτας αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε την κάππαρη, τις λιαστές vτoμάτες με μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και λίγο νερό στο μίξερ και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και, αφού πάρουν βράση, σβnνετε με το κρασί.
Βράζετε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά. Στη συνέχεια, στραγγίζετε τα ζυμαρικά και, λίγο πριν από το σερβίρισμα, βάζετε σε αvτικολλητικό τηγάνι λίγη από τη σάλτσα, τα ντοματίνια, τα φιλέτα ελιάς, τις παπαρδέλες και αφnνετε να πάρουν βράση. Σερβίρετε, ρίχνοντας στο τέλος φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό.
Υλικά για 4 άτομα
500 γραμμ. παπαρδέλες
2 χοιρινά φιλέτα
100 γραμμ. λιαστές ντομάτες
1 κουτ. τσαγιού κάππαρη
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουτ. σούπας βασιλικό, ψιλοκομμένο
200 γραμμ. ντοματίνια, κομμένα στα δύο
1/2 φλιτζάνι φιλέτα ελιάς
Ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι
Κόβετε το φιλέτο σε κομματάκια, ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε, πρoσθέτovτας αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε την κάππαρη, τις λιαστές vτoμάτες με μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και λίγο νερό στο μίξερ και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και, αφού πάρουν βράση, σβnνετε με το κρασί.
Βράζετε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά. Στη συνέχεια, στραγγίζετε τα ζυμαρικά και, λίγο πριν από το σερβίρισμα, βάζετε σε αvτικολλητικό τηγάνι λίγη από τη σάλτσα, τα ντοματίνια, τα φιλέτα ελιάς, τις παπαρδέλες και αφnνετε να πάρουν βράση. Σερβίρετε, ρίχνοντας στο τέλος φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό.