Καρμπονάρα με λιγκουίνι στον φούρνο
Καρμπονάρα με λιγκουίνι στον φούρνο
Υλικά για 4 άτομα
500 γραμμ. λιγκουίνι
300 γραμμ. μπέικον, ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
150 γραμμ. μανιτάρια, κομμενα σε φέτες
1 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
300 γραμμ. τυρί γκούντα, τριμμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το μπέικον με το κρεμμύδι και μετά προσθέτετε τα μανιτάρια. Αφού μαραθούν λίγο τα υλικά, προσθέτετε μισό φλιτζάνι νερό και αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Στη συνέχεια, προσθέτετε την κρέμα γάλακτοs και 3 κουταλιές από το τριμμένο τυρί.Βράζετε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά, γιατί το ψnσιμο θα συνεχιστεί και στον φούρνο.
Στη συνέχεια, στραγγίζετε τα ζυμαρικά, τα τοποθετείτε σε ένα πιρέξ ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Ρίχνετε το μείγμα με τα μανιτάρια και το μπέικον πάνω στα λιγκουίνι και ανακατεύετε καλά. Πασπαλίζετε όλο το πιρέξ με τριμμένο τυρί μέχρι να καλυφθεί εντελώs και ψnνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούs για 30 λεπτά.
Υλικά για 4 άτομα
500 γραμμ. λιγκουίνι
300 γραμμ. μπέικον, ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
150 γραμμ. μανιτάρια, κομμενα σε φέτες
1 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
300 γραμμ. τυρί γκούντα, τριμμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το μπέικον με το κρεμμύδι και μετά προσθέτετε τα μανιτάρια. Αφού μαραθούν λίγο τα υλικά, προσθέτετε μισό φλιτζάνι νερό και αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Στη συνέχεια, προσθέτετε την κρέμα γάλακτοs και 3 κουταλιές από το τριμμένο τυρί.Βράζετε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά, γιατί το ψnσιμο θα συνεχιστεί και στον φούρνο.
Στη συνέχεια, στραγγίζετε τα ζυμαρικά, τα τοποθετείτε σε ένα πιρέξ ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Ρίχνετε το μείγμα με τα μανιτάρια και το μπέικον πάνω στα λιγκουίνι και ανακατεύετε καλά. Πασπαλίζετε όλο το πιρέξ με τριμμένο τυρί μέχρι να καλυφθεί εντελώs και ψnνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούs για 30 λεπτά.