Σκορδάτα μακαρόνια με κατίκι και μαϊντανό


Σκορδάτα μακαρόνια με κατίκι και μαϊντανό

Σκορδάτα μακαρόνια με κατίκι και μαϊντανό
Υλικά για 4 άτομα

1/2 κιλό μακαρόνια Νο 6
1 φλιτζ. του καφέ Ελαιόλαδο
1 κουτ. σoύπας βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο
100 γραμμ. κατΙκι Δομοκού
1 φλιτζ. τσαγιού μαϊvτανό πολύ ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι

Ανόβετε το μάτι στο 3 και βάζετε επάνω μια κατσαρόλα με άφθονο νερό, το αφήνετε να ζεσταθεί. Το αλατίζετε με 11/2 κουτ. σούπας αλάτι.
Αφήνετε να πάρει βράση και ρίχνετε μέσα τα μακαρόνια ανακατεύοντάς τα απαλά, ούτως ώστε να «μπουν" όλα μέσα στο νερό. Από τη στιγμή που θα ξαναπάρει βράση το νερό, θα τα αφήσετε να βράσουν περίπου 8 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, σε διπλανό μάτι βάζετε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι στο οποίο ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο και το βούτυρο μαζί με τις 3 σκελίδεs σκόρδο κομμένες στη μέση. Όσο βράζουν τα μακαρόνια, εσείς σοτάρετε τις σκελίδες το σκόρδο και τις αφήνετε να σκουρύνουν και να αφήσουν το άρωμά τους μέσα στο λάδι. Εν τω μεταξύ, έχουν περάσει και τα 8 λεπτά. Σουρώνετε τα μακαρόνια σε ένα σουρωτήρι στον νεροχύτη, πετάτε τις σκελίδεs το σκόρδο που έχουν σκουρύνει και αδειάζετε τα μακαρόνια στο βαθύ τηγάνι με το λάδι. Ανακατεύετε πάρα πολύ καλά για να πάει το λάδι παντού.

Κλείνετε το μάτι, ρίχνετε μέσα το κατίκι Δομοκού, ανακατεύετε με δύο πιρούνια να σκορπιστεί παντού το τυρί, πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.