Ντιπ µε καρύδια


Ντιπ µε καρύδια

Ντιπ µε καρύδια
Υλικά για 1 φλιντζάνι

  • l00 γραμμ. μπλε τυρί
  • 50 γραμμ. σκόρδο
  • l00 γραμμ. καρύδια
  • χοντροκοπανισμένα
  • 1 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.κ. καρυδέλαιο
  • αλάτι και χοντροτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφήνουµε το τυρί σε θερµοκρασία δωµατίου ώσπου να µαλακώσει. Λιώνουµε το σκόρδο µαζί µε αλάτι στο γουδί. Προσθέτουµε τα καρύδια και το κρασί και χτυπάµε το µείγµα ώσπου να γίνει λείο. Σταδιακά προσθέτουµε το τυρί, το καρυδέλαιο και πιπέρι. Χτυπάµε καλά ώσπου να γίνει ένα οµοιογενέs µείγµα.


Τα μπλε τυριά ταιριάζουν πολύ με γλυκά κρασιά ή πόρτο.
Της Έφης Γιαλούση, από το ΒΗΜΑgourmet