Μπαβαρουάζ δίχρωμη


Μπαβαρουάζ δίχρωμη

Μπαβαρουάζ δίχρωμη
Υλικά για 6 άτομα

  • 200 γραμ σοκολάτα κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια
  • 6 αυγά,χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια και 2 ασπράδια επιπλέον
  • 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 200ml κρέμα γάλακτος παγωμένη
  • 1 στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 φακελάκι ζελατίνη σκόνη
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 βανίλια σκόνη ή ½ κουαλάκι του γλυκού εσανς βανίλιας
  • λίγο αλάτι
  • λίγο ηλιέλαιο για τη φόρμα


Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί με 2 κουταλιές νερό, ανακατεύοντας την διαρκώς. Την αφήνουμε να κρυώσει για λίγο. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και κατόπιν προσθέτουμε το κονιάκ, ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Στο μεταξύ διαλύουμε την ζελατίνη σε ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό. Προσθέτουμε το 1/3 από τη διαλυμένη ζελατίνη στο μείγμα-κρόκων σοκολάτας και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Κατόπιν προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια, ενώ χτυπάμε πάντα. Στο τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και την υπόλοιπη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε πολύ σφιχτή μαρέγκα με το αλάτι και προσθέτουμε τα 2/3 της μαρέγκας στο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας απαλά, ακι το 1/3 της παρέγκας στο μείγμα γιαουρτιού, ανακατεύοντας πάλι απαλά. Αλείφουμε με ηλιέλαιο μια μακρόστενη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας. Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει να σφίγγει. Από πάνω ρίχνετε το μείγμα γιαουρτιού. Αφήνουμε στο ψυγείο 8-10 ώρες. Τέλος ξεφορμάρουμε και το κόβουμε σε φέτες.